testimonial Bart

Ik ben Bart de Jong uit Teylingen en dit is mijn verhaal

IMG_6322

Het is niet niks dat wereldwijd men zich grote zorgen maakt over het klimaat. Steeds vaker las ik, vooral ook door mijn vrijwilligerswerk voor Fairtrade, over de in vele landen nu al optredende negatieve gevolgen van klimaatveranderingen. Velen elders in deze wereld hebben veel minder geld en mogelijkheden zich in te zetten voor CO2 reductie, terwijl daar wel vaak nu al de gevolgen van klimaatwijzigingen toeslaan, veel harder dan hier in ons land.
Bij een zeer groot maatschappelijk probleem zoals de veel te grote CO2 uitstoot vraag ik me ook af: wat kan ik zelf doen: op de fiets, groene stroom, minder spullen kopen enz. enz. Maar ik bedacht: ik kan ook actie ondernemen in de gemeente waar ik woon.
Als ik voor elkaar zou kunnen krijgen dat de gemeente hard aan de gang gaat met CO2 reductie dan bereik ik veel meer. Want als organisatie is een gemeente verantwoordelijk voor flink wat CO2 uitstoot. Wist u bijvoorbeeld u dat de bouw wereldwijd verantwoordelijk is voor 40% van de CO2 uitstoot? En veel gemeente geld gaat naar de bouw!.
Ik ben het van harte eens met wat de gemeente zelf steeds weer zegt: wij moeten het goede voorbeeld te geven. Ik vind  dat wij in ons toch wel rijke land niet alleen de mogelijkheden, maar ook de plicht hebben ons hard in te zetten voor CO2 reductie.